Deze ruimte is ingericht en wordt beheerd door de site Garage de poche. Ze is bestemd voor internauten die zin hebben om hun collecties te showen of om fotogenieke modellen te onthullen op het web. Wil u graag, zoals Wilfried, uw juweeltjes te kijk zetten? Contacteer mij dan.

Wilfried, een Belgisch verzamelaar van Vlaamse bloede, toont ons een deel van zijn verzameling. U kan naar keuze switchen tussen de Nederlandse en de Franse versie. Het zwaartepunt ligt op klassieke wagens uit de jaren '50 en '60. De Karmann Ghia is zijn favoriet. Andere thema's zijn : Autosalon, Autosport, Automusea, enz... Sommige vierwielers zijn beeldig in alle maten!
© 2011-2019 WILFRIED All rights reserved.

INTRO

WELKOM BESTE BEZOEKER

Deze ruimte is opgevat als een virtuele (miniatuur)auto galerij. Stap binnen in mijn vitrine gewijd aan de KARMANN GHIA. De liefhebber vindt er modellen van verschillende makelij – oud of van meer recente datum – in diverse schaalgroottes en materialen. Aan de hand van ± 1000 foto’s worden ze vergeleken met the real thing (kleuren, techniek, evolutie) uit de VW familie en diens rivalen.

Best of both worlds
Niet voor niets wordt KARMANN-GHIA vaak met een koppelteken geschreven (al volstaat kortweg Karmann voor de vluggerds) : de historiek van deze aërodynamische 2+2-zitter gaat terug tot de samenwerking tussen koetswerkbouwer Karmann uit Osnabrück en design studio Ghia uit Turijn. Het sierlijke logo weerspiegelt deze geslaagde kruising tussen Germaans vakmanschap en Italiaanse elegantie.
 
Een Volkswagen in maatpak
De KG is eigenlijk een veredelde VW, met het mechanisme van de Kever, op een iets breder en langer onderstel. Is het een sportwagen? Hooguit een Porsche voor secretaresses, ofwel een schaap in wolfskleren. Maar zijn bescheidenheid siert ! Andere koosnaampjes waren Pussycat en “poupée vivante” (levende pop). De bestelwagen of Minibus was dan weer een andere variatie op datzelfde thema…

Passie voor ronde vormen
De KG is een klassieker met 2 gezichten : het kleine Type 14Droop Snout” en het grote Type 34Razor-Edge” (afgeleid van het Type 3). Met zijn gewelfde spatborden en slanke heuplijn werd de KG Type 14 altijd geassocieerd met verleiding (voor wie het nooit verder bracht dan in een Kever rond te rijden… of met een schaalmodel op de vloer).

Kortom, geef je ogen de kost en droom van de Fifties en de Sixties !

Wilfried

Geen opmerkingen: