Deze ruimte is ingericht en wordt beheerd door de site Garage de poche. Ze is bestemd voor internauten die zin hebben om hun collecties te showen of om fotogenieke modellen te onthullen op het web. Wil u graag, zoals Wilfried, uw juweeltjes te kijk zetten? Contacteer mij dan.

Wilfried, een Belgisch verzamelaar van Vlaamse bloede, toont ons een deel van zijn verzameling. U kan naar keuze switchen tussen de Nederlandse en de Franse versie. Het zwaartepunt ligt op klassieke wagens uit de jaren '50 en '60. De Karmann Ghia is zijn favoriet. Andere thema's zijn : Autosalon, Autosport, Automusea, enz... Sommige vierwielers zijn beeldig in alle maten!
© 2011-2019 WILFRIED All rights reserved.

RECLAME

Beetle Drive-in.


Het VW gamma, voor elk wat wils!


De grote dag, eindelijk eigenaar van een VW...

De Kever heeft de Ford T ingehaald, met een productie van 21.529.464 wagens.


Geleverd in het eigen doosje.


Panorama-view.


Van boven is de VW Karmann Ghia een luxewagen. En onder het koetswerk, een echte Volkswagen.


Een sportieve wagen (maar geen sportwagen).


“In 1969 werd een Volkswagen één van ‘s werelds mooiste dingen genoemd” (Road & Track, 10-01-1970): waar of fout?

De reclame haalt de data door elkaar. In feite had Walter Dorwin Teague (die in 1960 overleed) al in 1958 een Karmann Ghia op zijn lijst gezet van de 100 mooiste ontwerpen ter wereld. In 1969 werd de KG door het Ringling Museum of Art in Sarasota (Florida) uitgeroepen tot “één van de 15 beste designs ter wereld van de voorbije 20 jaar”.
En sindsdien? In 2008 kwam de Type 14 uit op de 32ste plaats in de top 100 van de mooiste auto’s aller tijden, na een peiling die de Daily Telegraph hield onder zijn lezers (winnaar was de Jaguar E-Type). Op de Amsterdam International Motor Show van 2011 (AutoRAI) werd hij tweede, na de Austin-Healey 100, in de online poll tot klassieker van het jaar voor de periode 1940-1960.


In 2015 wint de VW Karmann Ghia het "Goldenes Klassik-Lenkrad" (Gouden Classic Stuur), uitgereikt door het Duitse magazine AutoBild Klassik, in de categorie sportwagens en coupés.

Daarbij werd een bekende reclamespot getoond uit begin jaren 70, waarin de KG op de piste eerst wordt voorbij gestoken door een sportwagen, die dan even verder uitvalt met pech.
Waaruit de speaker besluit : « So, even if you’d not finish first, unlike some expensive sports cars, you’d finish ! » 

2 opmerkingen:

Lichtreclame zei

Erg leuke strips wat men vroeger gebruikte als reclame uiting. Klassieke kleuren met de "in-actie" houdingen, een gouwe ouwe noemen ze deze.

Online Advertising zei

Hele mooie ouderwetse advertisements van Volkswagen. De klassieke auto's zijn ook prachtig om terug te zien.