Deze ruimte is ingericht en wordt beheerd door de site Garage de poche. Ze is bestemd voor internauten die zin hebben om hun collecties te showen of om fotogenieke modellen te onthullen op het web. Wil u graag, zoals Wilfried, uw juweeltjes te kijk zetten? Contacteer mij dan.

Wilfried, een Belgisch verzamelaar van Vlaamse bloede, toont ons een deel van zijn verzameling. U kan naar keuze switchen tussen de Nederlandse en de Franse versie. Het zwaartepunt ligt op klassieke wagens uit de jaren '50 en '60. De Karmann Ghia is zijn favoriet. Andere thema's zijn : Autosalon, Autosport, Automusea, enz... Sommige vierwielers zijn beeldig in alle maten!
© 2011-2019 WILFRIED All rights reserved.

PRESENTATIE

De geschiedenis herhaalt zich:
Porseleinen Bruiloft 2011 in Kasteel Fruithof
(met dank aan Eric)


Mijn links gestuurde KG coupé Type 14 van het modeljaar 1964 komt uit Duitsland. Het is een tweedeurs 2+2 persoonswagen in een two-tone uitvoering: de bodykleur is smaragdgroen (code L514) en het dak blauwwit (code L289), met een binnenbekleding in zilverbeige kunstleder (code 75).

De 1200cc air-cooled 4-cilinder boxermotor op benzine ligt achterin en heeft een vermogen van 34 pk. Het voertuig is uitgerust met een gesynchroniseerde 4-versnellingsbak, een batterij van 12 Volt en heeft trommelremmen rondom. De topsnelheid bedraagt120 kilometer per uur.
 
De auto heeft een aantal accessoires: een bagagerekje, beugelbumpers, witwandringen, verchroomde louvres op de motorkap, een achteruitrijlamp en een mistlamp, een aansteker, een Blaupunkt Radio en een Sperrwolf pookslot.

Van 1968 tot 2009 heeft de wagen met een Nederlandse plaat rondgereden. Hij werd daar gedurende enkele jaren ingezet als trouwauto. In 1993 heeft zijn derde eigenaar hem in de originele staat gerestaureerd. Nu is hij in België gewoon ingeschreven als daily.
3/4 vooraanzicht
3/4 achteraanzicht
het dashboard
de bekleding in kunstleder
het motorcompartiment
Intermezzo in Nederland
De tweede eigenaar (van 1968 tot 1991)
De restauratie in 1993
Trouwen in een Karmann Ghia: niets dan lachende gezichten...
op 30-07-2005: felicitaties aan Rogier en Genevieve!
(en heel veel dank voor de foto's)
 
De goede herinneringen van Ruben en Marieke
borrelen zo weer op aan hun trouwdag: 28-04-2006
(voor eeuwig, weet je wel... thanks for the pics!)

Autumn Leaves

Geen opmerkingen: