Deze ruimte is ingericht en wordt beheerd door de site Garage de poche. Ze is bestemd voor internauten die zin hebben om hun collecties te showen of om fotogenieke modellen te onthullen op het web. Wil u graag, zoals Wilfried, uw juweeltjes te kijk zetten? Contacteer mij dan.

Wilfried, een Belgisch verzamelaar van Vlaamse bloede, toont ons een deel van zijn verzameling. U kan naar keuze switchen tussen de Nederlandse en de Franse versie. Het zwaartepunt ligt op klassieke wagens uit de jaren '50 en '60. De Karmann Ghia is zijn favoriet. Andere thema's zijn : Autosalon, Autosport, Automusea, enz... Sommige vierwielers zijn beeldig in alle maten!
© 2011-2019 WILFRIED All rights reserved.

KARMANN GHIA STARS

De KG is geen auto om van A naar B mee te rijden. Is het een hij of een zij? In elk geval een auto met een persoonlijk cachet en waarmee je gezien werd. Niet zo vreemd dus dat ie in trek was bij de vrouwen, en dat ook nog steeds is… en wel niet zomaar van de minsten!

In de jaren ‘50 waren vrouwen met een rijbewijs nog ongewoon. Maar sterren als Romy ‘Sissi’ Schneider (1938-1982), Petra ‘Miss World’ Schürmann (1933-2010), Carmela Künzel (Miss Germany 1959) en Julie ‘Catwoman’ Newmar (°1933) maakten daar snel komaf mee.

Mode-uitgeefster Aenne Burda (1909-2005) zette haar Karmann letterlijk in de bloemen. Dichterbij waren de actrices Uma Thurman (°1970) en Diane Kruger (°1976) aan het stuur van een KG te zien. En de Queen of Pop Britney Spears (°1981) voerde hem op in een videoclip.

Ook de mannelijke VIP’s ontbreken niet trouwens: wat dacht je van balletlegende Rudolf Nurejev (1938-1993), oorlogsverslaggever Peter Arnett (°1934), fotograaf Jim Rakete (°1951), ex-BMW-hoofddesigner Chris Bangle (°1956), de zangers Jon Bon Jovi (°1962)
en Julian Cope (°1957)?


Jamie ‘Naked Chef’ Oliver (°1975) en TV-presentator Dermot ‘X Factor’ O’Leary (°1973) vullen het rijtje bekende Karmann Ghia fanaten aan. Ook tweevoudig Oscarwinnaar Sir Michael Caine (°1933) en gitarist Dave Stewart (°1952, Eurythmics) zouden tot dat selecte clubje behoren.De Duitse actrice Romy Schneider brak door in de rol van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Later trok ze naar Frankrijk, waar ze twee Césars won. In 1956 kreeg ze voor haar 18de verjaardag een roze Karmann Ghia. Ze maakte er een punt van haar auto eigenhandig op te blinken.


In 1956 won Petra Schürmann als eerste Duitse de Miss World verkiezing. Daarna begon ze een carrière als radio- en TV-presentatrice. In 1965 poseerde ze in een rood en zwarte coupé voor het toenmalige vrouwenblad “Praline” (intussen een ondeugend mannenblad).

 
Fotomodel Carmela Künzel mocht bij haar verkiezing tot Duitse schoonheidskoningin in 1959, als hoofdprijs, een spierwitte Karmann Ghia cabrio in ontvangst nemen.


Julie Newmar, die hier aanleunt tegen een two-tone KG, debuteerde als danseres: haar benen waren verzekerd voor 10 miljoen dollar! Met haar perfecte zandlopervormen maakte ze vooral furore als Catwoman in “Batman”. Ze lanceerde ook “Nudemar”, een nieuw panty design. In 2012 verschijnt ze in een strip.

De mooie Uma Thurmann, alias “The Bride”, is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken: als ex-huurmoordenaarster Beatrix Kiddo, bedreven in Oosterse vechtkunst en uitgerust met een lichtblauwe cabrio, is ze vastbesloten af te rekenen met haar tegenspeler Bill (David Carradine).

Terug in Beverly Hills (LA) na de première van “Sleeping Beauty” op het Festival van Cannes, werd Diane Kruger (ook L’Oréal ambassadrice) in juni 2011 gespot aan de zij van haar vriend Joshua Jackson, toen ze de parking van een kinderwinkel verlieten in een gele Karmann.

Je moet er voor zijn, maar het is geen kost voor lichtgevoelige zieltjes. Nog maar pas in juni 2011 gaat Britney Spears de paparazzi te lijf met haar micro in deze clip over een single van “Femme Fatale” met een verwijzing naar “Thriller” van Michael Jackson. Nadat Guillermo Diaz haar een lift geeft in een donkerblauwe KG zet ze haar hakken in de passagierszetel, terwijl de bestuurder een kan melk uitgiet over zijn gezicht.

In augustus 2011 gaf Dermot O’Leary – gastheer van de grootste show op ITV – zich bloot: sinds zijn vriendin hem 10 jaar geleden dumpte heeft hij een onstuimige Duitse maîtresse. Ze heet Karmann Ghia, een kruising tussen Kever en Porsche waarvoor alle hoofden zich omdraaien. Hij heeft haar eerst natuurlijk grondig aangepakt, want “it’s quite difficult to drive: no power steering, so it feels like a lorry!”
 Bon Jovi: album "Slippery When Whet" uit 1986, binnenzijde van de hoes.

Geen opmerkingen: